Навігація
Наша гордість

30 січня 2019 року, в рамках «Тижня кухарської справи» проведений позакласний виховний захід з використанням елементів майстер – класу «Стежками японської кухні», який розробила і провела викладач спецдисциплін- Михайловська Людмила Іванівна.
Виховний захід, спрямований на ознайомлення з традиціями та культурною спадщиною Японії, а також на розвиток інтересу до пізнання та формування моральних цінностей; естетичного ставлення до краси народних культур, націй. Позакласний захід заохочує учнів розширювати свій кругозір та виховує повагу до прекрасного.
Екскурсія розпочалася з короткої історії про країну,де сходить сонце, плавно перейшла в розповідь про продукти харчування японців, далі про особливості сервірування японського столу , походження суші і розповіді про тонкощі японської кухні. Відмінність японської кухні звучить у девізі: «Знайди, а не сотвори!!!». Пояснюється це дуже просто: кулінари в даній області намагаються взяти з натуральних продуктів все найкраще, правильно скомпонувати і подати в гарному, витонченомувигляді. Японські майстри твердять, що немає нічого кращого, ніж те, що подарувала нам сама природа, і тут вони абсолютно праві.
Відвідини японської кухні – це те, що дозволило нашим учням зануритися в цю незвичайну атмосферу, дізнатися нюанси процесів приготування і навчитися самим готувати витончені й акуратні суші та нарізати їх. По завершенню заходу, всіх присутніх чекала смачна дегустація традиційними стравами японської кухні. Людмила Іванівна провела майстер-клас з приготування суш та ролл і разом зі своїми вихованцями здійснила чайну церемонію по- японськи!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Корисні посилання
Міністерство освіти україни молоді та спорту nmk_pto oda dd_osvitu2 der_adm  Національна дитяча гаряча лінія  Національна гаряча лінія