Навігація
Наша гордість

19 лютого 2021 року відбувся обласний методичний онлайн-захід «Калейдоскоп виробничих інновацій» в галузі ресторанного сервісу, де майстер виробничого навчання Пономаренко Валентина Петрівна поділилася інновацією , над якою працювала протягом року. Новітня технологія surf & turf, як кажуть і м’ясо, і риба в одній тарілці, бере витоки з скандинавської кулінарії. Назва страви у вільному перекладі звучить як «море і суша». Сучасна подача surf & turf може відрізнятись в залежності від країни та концепції ресторану. Проте улюблена комбінація стейка з морепродуктами – це філе на грилі, що подається із хвостами омарів. Або філе на грилі з креветками-метеликами.Вперше така страва з’явилася у січні 1966 року, у рекламі ресторану The Continental, що у Лоуелі, штат Массачусетс.

Це була страва «Філе-міньон, фарширований крабовим м’ясом та ескалоп з палтуса в кремовому соусі».На сьогоднішній день в Україні в багатьох ресторанах подаються страви surf & turf, а тому доречно в освітню програму професії «Кухар 4 розряду» включити використання страв даної технології в ресторанному меню. Учні із задоволенням попрацювали з новими стравами та дегустували їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Корисні посилання
Міністерство освіти україни молоді та спорту nmk_pto oda dd_osvitu2 der_adm  Національна дитяча гаряча лінія  Національна гаряча лінія Державна служба якості освіти України