Навігація
Наша гордість

Історія супу настільки ж стара, як історія кулінарії. Слово «суп» походить від французького «soupe», а воно – від латинського «suppa», що в перекладі – хліб, розмочений у відварі або бульйоні. Однак, як страву суп у сьогоднішньому розумінні, який став щоденною їжею, склалося п’ять століть тому з появою міцного посуду, здатної витримати процес приготування. Адже суп – це «комплект» інгредієнтів, що створюють загальний смак і композицію. І хоча способи варіння, традиції і рецептура супів складалися раніше, але широке розповсюдження в Європі супи отримали до 18 століття. Пізніше це блюдо поширилося по світу. Супи можуть бути холодні та гарячі, солоні, нейтральні та солодкі.

Саме з такої теми майстер виробничого навчання Доброва О.М провела урок виробничого навчання в групі 79 професії «Кухар-кондитер» , а саме «Технологія приготування холодних та солодких супів».Метою уроку було закріпити та удосконалити вміння правильно виконувати технологічні прийоми при приготуванні холодних супів та відпрацювати уміння та навички з правильного добору фруктів для приготування солодких супів; підготувати сировину, навчити учнів готувати солодкі супи, дотримуватися вимог санітарії та гігієни, охорони праці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Корисні посилання
Міністерство освіти україни молоді та спорту nmk_pto oda dd_osvitu2 der_adm  Національна дитяча гаряча лінія  Національна гаряча лінія Державна служба якості освіти України