
03 лютого 2021 року в рамках проведення Тижня хімії,біології, географії відбувся цікавий урок «Хімія на кухні». Відкритий урок викладача хімії Павленко Ольги Романівни.Урок у форматі відвідин домашньої кухні з пригощанням чаєм та хімічними дослідами з використанням харчових продуктів: чаю «Каркаде», води, соди, оцтової кислоти, солі, спирту, глюконату кальцію, лимона, яблука, хліба, банана, крохмалю, лимонної кислоти.Ольга Романівна продемонструвала досліди: визначення кислотності середовища; визначення наявності крохмалю в продуктах, овочах, фруктах.

Надзвичайно цікавими були досліди:” без води і ні туди, і ні сюди», «виверження вулкана», «гроші не горять», «змія».Висновок уроку: «Хімія – наш друг!».Урок пройшов на високому емоційному та інтелектуальному рівнях!Учням надовго запам’ятаються досліди, котрі можна і треба використовувати в повсякденному житті!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Залишити відповідь